Ontwerp en testen

Den Doelder Pallets beschikt over een eigen tekenprogramma, waarmee wij alle typen paletten en kisten kunnen ontwerpen. Bij het ontwerp houden wij altijd rekening met de balans tussen functionaliteit en kosten. Het type hout, de kwaliteit van het hout, de draaglast en de functie van de pallet of kist spelen hierbij een grote rol. Een aantal doeleinden heeft daarnaast nog extra kwaliteitseisen. Paletten voor de voedingsmiddelenindustrie moeten bijvoorbeeld gemaakt worden uit de hoogste kwaliteit hout. Hierbij is de hittebehandeling van groot belang, om vocht en schimmelvorming te voorkomen.

Certificaten en vochtmetingen

Wanneer de paletten aan hoge kwaliteitseisen moeten voldoen, doen we door het hele proces vochtmetingen. Die vochtmetingen laten zien hoe droog het hout bewaard, vervoerd en verwerkt wordt.

Volautomatische productielijnen én paletten op maat

Wij beschikken over een volautomatische productielijn bij onze vestiging in Axel. Deze productielijn kan 450 paletten per uur produceren en beschikt over de nodige testen op kwaliteit. Zo heeft deze lijn een camerasysteem dat alle planken controleert en beschikken we tevens over nageldetectie. Daarnaast testen we onze paletten tien keer op onder andere de draagkracht. Deze rapporten delen we graag met u.

Meer informatie

Heeft u vragen over ons ontwerp- of testproces? Voor vragen kan u bellen of mailen. Wij staan u graag te woord.

Christian den Doelder +31 (0) 115 - 56 23 40 christian@dendoelderpallets.eu