Palletproductie

Den Doelder is uw partner in pallet productie

Den Doelder is uw specialist op het gebied van paletten en emballage. Wij leveren standaard paletten voor diverse klanten en verschillende bedrijven maar ons specialisme is maatwerk. Wij hebben alles in eigen beheer om uw pallet van A tot Z te produceren.

Pallet productie op maat

Den Doelder Pallets beschikt over een eigen tekenprogramma, waarmee wij alle typen paletten en kisten kunnen ontwerpen.

Bij het ontwerp houden wij altijd rekening met de balans tussen functionaliteit en kosten. Het type hout, de kwaliteit van het hout, de draaglast en de functie van de pallet of kist spelen hierbij een grote rol. Een aantal doeleinden heeft daarnaast nog extra kwaliteitseisen. Paletten voor de voedingsmiddelenindustrie moeten bijvoorbeeld gemaakt worden uit de hoogste kwaliteit hout. Hierbij is de hittebehandeling van groot belang, om vocht en schimmelvorming te voorkomen.

Certificaten en vochtmetingen

Wanneer de paletten aan hoge kwaliteitseisen moeten voldoen, doen we door het hele proces vochtmetingen. Die vochtmetingen laten zien hoe droog het hout bewaard, vervoerd en verwerkt wordt.

Volautomatische productielijnen én paletten op maat

Wij beschikken over een volautomatische productielijn bij onze vestiging in Axel. Deze productielijn kan 450 paletten per uur produceren en beschikt over de nodige testen op kwaliteit. Zo heeft deze lijn een camerasysteem dat alle planken controleert en beschikken we tevens over nageldetectie. Daarnaast testen we onze paletten tien keer op onder andere de draagkracht. Deze rapporten delen we graag met u.

Opslag van paletten in onze palletfabriek

Veel klanten hebben geen ruimte voor pallet opslag. Daarom beschikt Den Doelder Pallets over een ruime hoeveelheid producten voor iedere opdrachtgever. Onze opslag bevat paletten voor één à twee weken op voorraad voor iedere opdrachtgever. Hierdoor kunnen wij uw paletten altijd leveren op de dag waarop u ze nodig heeft. Dat is de just-in-time levering van Den Doelder Pallets. Dit scheelt u zelf veel opslagruimte voor uw paletten.

Supersnelle levering

Wij kunnen supersnelle levering garanderen, doordat wij de levering van grondstoffen en de productie helemaal in eigen beheer hebben. Zo kopen wij het hout direct in bij zagerijen in Scandinavië en Oost- en Midden-Europa. Tevens worden de paletten direct na uw aanvraag geproduceerd en vervoerd met één van onze vaste transporteurs. Zo zijn wij altijd in staat om just in time te leveren en bespaart u veel opslagruimte.

Christian den Doelder

Den Doelder Pallets als uw pallet producent? 

Wij kunnen alle paletten op maat produceren. Ook met laad- en lostijden zijn wij flexibel. Het is tevens mogelijk om lege trailers bij ons in te wisselen voor nieuwe gevulde trailers. Heeft u vragen over onze services? Voor vragen kunt u bellen of mailen. Wij staan u graag te woord.

Christian den Doelder +31 (0) 115 - 56 23 40 christian@dendoelderpallets.eu